Onze accommodaties

Bekijk hieronder al onze groepsaccommodaties! 

Filter resultaten

Aantal personen

Algemeen voor Accommodatie

Faciliteiten Buiten

Faciliteiten keuken

Faciliteiten electra

Het Voorhuys

Moergestel (Noord-Brabant)
personen  21 personen
Badkamers  4 Badkamers
Woonruimte  125M2 Woonruimte
Villa Schoolthoff

Kring van Dorth (Gelderland)
personen  46 personen
Badkamers  23 Badkamers
Woonruimte  140M2 Woonruimte

Wat is een groepsaccommodatie?

Zoals de naam al aangeeft is een groepsaccommodatie een vakantieverblijf voor groepen. Vanaf hoeveel personen een vakantieverblijf een groepsaccommodatie wordt genoemd, verschilt per aanbieder.

Sommigen vinden een vakantiehuis vanaf acht personen al een groepsaccommodatie, anderen vanaf bijvoorbeeld 20. ElkeGroep.nl volgt de definitie van Stichting Groepsaccommodaties Nederland. Deze luidt dat een vakantieverblijf een groepsaccommodatie genoemd mag worden als het genoeg slaapplekken biedt voor minstens 15 personen.

Welke soorten groepsverblijven zijn er?

Veel groepsverblijven vallen gewoon onder de noemer ‘groepsaccommodatie’. Maar er zijn ook verblijven die onder een speciale categorie vallen.

Kampeerboerderij

Eén van de groepsverblijftypen is de kampeerboerderij. Hoewel de naam wellicht wat verwarrend kan zijn, hoef je geen tent mee te nemen als je hier wil overnachten. Kampeerboerderijen zijn vaak oude boeren stallen die zijn omgebouwd tot vakantieverblijf met eet- en slaapgelegenheid. Deze accommodaties bevinden zich vaak in een landelijke omgeving. Kenmerkend aan kampeerboerderijen is dat ze vaak voorzien zijn van grote slaapzalen met stapelbedden. Dit maakt ze perfect voor schoolgroepen en voetbal- of sportverenigingen. Kampeerboerderijen zijn vaak wat functioneler ingericht vergeleken met andere groepsaccommodaties, waardoor ze meestal ook wat voordeliger zijn.

Groepscamping

Bij een groepscamping slaap je dus wél in een tent. Maar nog steeds hoef je niet altijd een eigen tent mee te nemen. Meerdere groepscampings hebben namelijk al tenten klaarstaan waar je met je groep zo in kan. Sommige groepskampeerterreinen hebben zelfs safari- of glampingtenten klaarstaan, waarmee je groepskampeerervaring een luxe tintje krijgt.   

Groepshotel

Houd je groep meer van luxe en privacy? Dan biedt een groepshotel de uitkomst. Groepshotels brengen de twee werelden van groepsaccommodaties en hotels samen. De algemene ruimtes zijn ingericht om gezellig met de hele groep te kunnen recreëren, terwijl je ‘eigen’ kamers hebt om in te overnachten. De meeste groepshotels bieden 2- tot 4-persoonskamers aan, waardoor je ’s avonds geniet van alle privacy en gemakken die je van een hotel bent gewend.