Groepsaccommodaties in Friesland

Bekijk hier al onze groepsaccommodaties in Friesland!

Groepsaccommodatie huren in Friesland

Friesland, De provincie van schaatsen, bijzondere mensen en cultuur. En de provincie van rust en ruimte. Friesland is perfect voor een vakantie of weekendje weg in hartje winter, maar ook in de andere seizoenen kun je met je groep volop genieten in Friesland.

 

Friesland in hartje winter

Vraag een vriend of vriendin eens om typisch Friese dingen op te noemen. Een van de eerste dingen die je zult horen is de beroemde en beruchte Elfstedentocht. De tocht der tochten. Iedere winter wacht heel Nederland weer in smacht om de woorden ‘it giet oan’ te horen. Maar ook als het ijs niet dik genoeg is, is er in Friesland genoeg winterpret te beleven!
Kun je maar niet genoeg krijgen van de Elfstedentocht? Bezoek dan eens het Eerste Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen. Leer hier van alles over de beroemde tocht en over schaatsen in het algemeen.

Schaats je liever zelf? Schaatsen kan namelijk ook altijd binnen! Bezoek dan een van de vele kunstijsbanen zoals Thialf in Heerenveen. Genoeg geschaatst? Geen zorgen, er zijn ook genoeg  skihallen in Friesland!
Heb je liever geen plank of ijzer onder je voet? Dan zijn er ook verschillende prachtige winterse wandelingen die je kunt maken. Loop namelijk eens ‘De Âld Lears’ vanaf Oosthem en geniet met volle teugen van het winterse landschap.

Als het buiten warmer is

Schaatsen, skiën en winterse wandelingen maken is natuurlijk prachtig, maar Friesland is ook reuze interessant als het buiten wat warmer is. Doe namelijk gewoon mee met de Elfstedentocht! De Elfstedentocht? Precies. Maar dan op de fiets. Er wordt al meer dan 100 jaar een Fietselfstedentocht gehouden op de pinkstermaandag! Het is een uitdagende fietstocht voor echte wielerfans. Houdt je meer van rustig fietsen? Dan is het prachtig om zelf van stad naar stad te fietsen en zo de verschillende steden en dorpjes te ontdekken.

Cultuur in Friesland

Voor echte cultuurliefhebbers is Friesland een topbestemming. Met een andere taal, eigen identiteit en verschillende lokale lekkernijen is Friesland een provincie als geen ander. Vergeet ook niet om de hoofdstad Leeuwarden te bezoeken. De In 2018 verkozen culturele hoofdstad van Europa!