Groepsaccommodaties in Groningen

Bekijk hier al onze groepsaccommodaties in Groningen!

Groepsaccommodatie huren in Groningen

Er gaat niets boven Groningen is de uitspraak, Groningers zeggen dat niet voor niets. Hier vind je onze groepsaccommodaties in Groningen en vertellen we je waarvoor Groningen dé plek kan zijn voor jouw groep. 

Natuur in overvloed

Nationaal Park Lauwersmeer is dé plek voor natuur- en watersport liefhebbers. Dit prachtige stukje prachtige is 50 jaar geleden ontstaan toen de Lauwerszee werd afgesloten. Nu is het een echte Groningse hot-spot voor allerlei activiteiten.

Wandelen en wadlopen

Er zijn een tal van wandelroutes die je begeleiden bij de ontdekking van de natuur van Nationaal Park Lauwersmeer. Je loopt zo door hele stukken ongerepte natuur. Als je aan het wandelen bent, bedenk je dan dat je over de oude zeebodem loopt. Erg bijzonder.

Loop je liever op laarzen in de modder? Dan is wadlopen echt iets voor jou! Ook in Groningen kun je prachtig wadlopen als het eb is. Ontdek wat er allemaal op de bodem van de zee ligt.  

Fietsen en mountainbiken

Deze regio is ook prachtig om te verkennen op de fiets. Dit kan op je eigen fiets, maar je kunt ook altijd een fiets huren bij een van de fietsverhuurders. Zo kan iedereen met de fiets mee! Wil jouw groep écht alles zien? Fiets dan een rondje om het Lauwersmeer. Dit is een route van ca. 43 kilometer. Maar ook als je liever een iets korter stukje fietst, zijn er gigantisch veel fietspaden die je de prachtig ongerepte natuur laten zien. Misschien kom je Schotse hooglanders of wilde paarden tegen.

Is gewoon fietsen niet actief genoeg voor jouw groep? Trek er dan op uit met de mountainbike! Nationaal Park Lauwersmeer heeft ook een uitdagende mountainbikeroute van ca. 20 km.

Watersport

Hou je van varen of zeilen? Dan is het Lauwersmeer ook dé plek voor jouw groepsvakantie. Je kunt met je eigen boot varen, maar je hebt ook verschillende bootexcursies. Als je een echte snelheidsduivel bent, dan raden we het aan om een tochtje te maken in een reddingsboot.

De stad Groningen is ook prachtig om te ontdekken in een rondvaart. Zo hoor je van alles over de geschiedenis van deze bijzondere stad, terwijl je rustig op het water dobbert.

Cultuur en historie

Groningen zit naast cultuur ook vol met historie en cultuur, als je weet waar je moet kijken. Wil je meer weten over Groningse geschiedenis? Ga dan terug naar de tijden van de Tachtigjarige Oorlog bij Vesting Bourtange. Dit onoverwinnelijke verdedigingswerk heeft verschillende indrukwekkende slagen gewonnen. Verdiep je in de regionale geschiedenis en ontdek het unieke Vesting Bourtange.   

Is kunst meer jouw ding? Bewonder dan de zeer unieke tentoonstellingen in het Groninger Museum.

Groningen stad

Een bezoek aan Groningen stad mag natuurlijk niet missen als je een groepsaccommodatie boekt in Groningen. Deze bijzondere stad zit vol sfeer en historie. Hier zal je het zeker naar je zin hebben.

Wil je de hele stad in één keer zien? Beklim dan de Martinitoren. Deze toren heeft al veel meegemaakt; branden, blikseminslagen en oorlogen. Desondanks staat deze toren er gelukkig nog steeds. De toren is met bijna 100 meter hoog, de hoogste toren in de stad. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Je zult het vanaf de Martinitoren misschien niet zien, maar Groningen heeft ook een van de leukste winkelstraten in Nederland. Als je winkeltjes wilt bekijken of als je even een lekker hapje te eten, dan ben je bij de Folkingstraat aan het juiste adres.