Groepsaccommodatie Weerribben - Wieden

Natuurgebieden De Weerribben en De Wieden zijn samen een uniek laagveenmoerasgebied. Hier vertellen we je wat over de natuur, bezienswaardigheden en leuke groepsactiviteiten in de regio. Onderaan de pagina vind je de groepsaccommodaties bij de Weerribben-Wieden

 

Scroll naar beneden voor de groepsaccommodaties bij de Weerribben-Wieden

 

Natuur van de Weerribben-Wieden

De Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest Europa en wordt getekend door het vele water, drijvende stukken ‘grond’ en de bijzondere planten en dieren die je kunt zien per boot. Het natuurgebied heeft een grote verscheidenheid in flora en fauna. De Weerribben wordt gekleurd door verschillende water- en moerasplanten. Bij deze planten en rondom het water vind je veel verschillende vlinders en unieke insectjes. Misschien zie je zelfs een otter, die van het Nationaal Park een thuis heeft gemaakt.

De beste manier om deze prachtige natuur te ontdekken is per (fluister)boot. Hiermee kun je niet alleen de natuur ontdekken, maar het is ook het beste vervoersmiddel om door en tussen de karakteristieke dorpjes te varen.

Giethoorn en de waterdorpen

Een van de grotere toeristische trekpleisters van Nederland is ook te vinden in de Weerribben; Giethoorn. Dit plaatsje wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, en dat is niet voor niets. Het dorp is omgeven en doorkruist door een tal van waterwegen met unieke bruggetjes en pittoreske huisjes aan het water. Met een bootje kun je Giethoorn het beste ontdekken, aangezien sommige plekken niet te bereiken zijn op een andere manier én je op deze manier het bezoek mooi kan combineren met het varen door het omringende natuurgebied. Voor actievere groepen is het ook altijd mogelijk om met kano’s en kajakken door Giethoorn varen. Op meerdere plekken in Giethoorn kun je boten, kano’s, kajakken en meer huren.

Vaar je zelf liever niet? Dan kun je ook een rondvaart boeken met je groep. Je vaart dan door dezelfde waterwegen en krijgt uitleg over Giethoorn en het ontstaan van dit unieke dorp. Meer over Giethoorn kun je ook leren in Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.  

Groepsactiviteiten in de Weerribben-Wieden

Naast de bijzondere natuur en waterdorpen dat de Weerribben rijk is, zijn er ook leuke andere activiteiten die je kunt doen. Voor de dierenliefhebbers is er in de Weerribben een kleinschalig dierenpark genaamd MeerZoo. Bij De Strandhoeve zijn er ook een tal aan activiteiten die je kunt ondernemen zoals Arrow tag, escape rooms, paintball en nog veel meer!

Ook bij de groepsaccommodaties van Netl de Wildste Tuin zijn er verschillende activiteiten om te ondernemen. Zo is de ‘Obstacle Parcours’ perfect voor actieve en fitte groepen die de fysieke uitdaging aandurven.  

Groepsaccommodaties bij de Weerribben-Wieden