Groepsaccommodatie Weerribben - Wieden

Natuurgebieden De Weerribben en De Wieden zijn samen een uniek laagveenmoerasgebied. Hier vertellen we je wat over de natuur, bezienswaardigheden en leuke groepsactiviteiten in de regio. Onderaan de pagina vind je de groepsaccommodaties bij de Weerribben-Wieden

 

Scroll naar beneden voor de groepsaccommodaties bij de Weerribben-Wieden

 

Natuur van de Weerribben-Wieden

De prachtige natuur van de Weerribben-Wieden vormt een buitengewoon natuurgebied in Noordwest Europa. Dit uitgestrekte laagveenmoerasgebied wordt gekenmerkt door zijn talloze waterpartijen, drijvende eilandjes van vegetatie en een unieke verzameling van flora en fauna die een bezoek per boot absoluut de moeite waard maken. Met zijn diverse ecosystemen biedt dit gebied een schat aan wonderen voor natuurliefhebbers.

De Weerribben zijn bezaaid met een breed scala aan water- en moerasplanten die een levendig kleurenpalet vormen langs de oevers van de waterwegen. Hier fladderen verschillende vlinders en prijken unieke insectensoorten. Bovendien heb je zelfs de kans om een glimp op te vangen van de majestueuze otter, die dit Nationaal Park als zijn thuis beschouwt.

De ultieme manier om deze betoverende natuur te verkennen, is met een fluisterboot, waarmee je niet alleen de prachtige omgeving kunt ontdekken, maar ook tussen de karakteristieke dorpjes kunt varen, wat een buitengewone ervaring op zich is.

Giethoorn en de waterdorpen

Een van de schitterende juweeltjes van de Weerribben-Wieden is Giethoorn, dat ook wel bekendstaat als het 'Venetië van het Noorden.' Dit pittoreske dorpje is doordrenkt met waterwegen die door schilderachtige bruggetjes en charmante huisjes aan het water lopen. Een boottochtje is de meest geschikte manier om de magie van Giethoorn te ervaren, omdat sommige plekken anders niet toegankelijk zijn, en het biedt een geweldige kans om deze ervaring te combineren met het verkennen van het omliggende natuurgebied. Voor de meer avontuurlijk ingestelde groepen zijn kanoën en kajakken door de kanalen van Giethoorn een opwindende optie. Er zijn diverse verhuurpunten waar je boten, kano's, kajaks en meer kunt huren.

Als je liever niet zelf wilt varen, kun je ook een rondvaart boeken voor een informatieve tocht door dezelfde schilderachtige waterwegen, waarbij je uitleg krijgt over Giethoorn en de oorsprong van dit unieke dorp. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis en cultuur van Giethoorn, dan is een bezoek aan Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus zeker de moeite waard.

Groepsactiviteiten in de Weerribben-Wieden

Naast het bewonderen van de bijzondere natuur en het verkennen van de charmante waterdorpen biedt de Weerribben-Wieden ook tal van andere activiteiten. Dierenliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan MeerZoo, een kleinschalig dierenpark in de regio. Bij De Strandhoeve zijn er diverse avontuurlijke activiteiten beschikbaar, zoals Arrow tag, escape rooms, paintball en nog veel meer.

Bij de groepsaccommodaties van Netl de Wildste Tuin kun je genieten van verschillende activiteiten. Het 'Obstacle Parcours' is ideaal voor actieve groepen die de fysieke uitdaging durven aangaan en op zoek zijn naar een avontuurlijke ervaring in deze adembenemende omgeving.

Groepsaccommodaties bij de Weerribben-Wieden